Ергономичен матрак от мемори пяна
За дома и градината

Защо да си купим матрак с мемори пяна

Всеки от нас е чувал поне веднъж за многото ползи на матраците с мемори пяна. Те стават все по-чест избор на хората, които имат нужда да сменят стария матрак с нов. С времето те стават по-достъпни и към днешна дата вече не е лукс да разполагаме с такъв у дома.
Нещо повече, този материал привлича все по-голямо внимание към себе си, заради чудесните свойства, които притежава.
В тази статия ще разгледаме някои от тях.

1. Хипоалергичност

Този вид матраци са чудесно решение за хора, които имат алергия към влакна или домашни любимци. Благодарение на своята плътност тя не позволява алергените да пречат на пълноценния сън и почивка. Това е страхотна новина за онези от нас, които страдат от алергии.
Редовното почистване също е препоръчително както за отстраняването на козина, прах и прочие, но и за унищожаването на акарите.

2. Почти на задържат акари

Както вече споменахме акарите не обичат матраците с мемори пяна и не се задържат дълго в тях. Причината е в използвания материал, който не им позволява да се разпространяват. Именно тези малки животинки са сред най-честите причините на астма.
Ето защо избирайки мемори матрак, ние избираме здраве за нас и нашите близки.

3. Идеални за всички пози на сън

Всеки човек има своя любима поза, която заема, когато заспива. В това няма нищо учудващо, само че някои матрици не са подходящи за всички позиции, които тялото ни може да заеме по време на сън.

Мемори матракът е подходящ за онези, на които им е най-комфортно да спят по гръб, но е удачен избор и за спящите настрани. Пяната отпуска раменете и схванатите мускули, като се грижи на сутринта да сме свежи, а не схванати.

4. Дълъг период на експлоатация

Без съмнение, когато избираме матрак е важно той да ни служи възможно по-дълго.
Средният клас мемори матраци са с живот между 5 и 8 години, като нивото на поддръжка, което изискват не е високо. Прахосмукачката е най-ефективният начин, който е и най-бърз. Възможността да се деформират почти не съществува, което е поредният плюс, който с леко сърце записваме в колонката им.
Ако ни предстои подмяна на стария матрак с нов, то мемори вариантите са най-резонните решения.