спалня

За спалнята и женското ъгълче

Спалнята – място за релаксация, почивка и добър сън

Необходимо за семейството е всеки член от него да има собствена стая, която може да обзаведе по свои вкус и предпочитания, в която ще се чувства добре,спокойно и уютно.

Децата избират своите стаи възможно най-ярки , за забавление и игри. Родителите обръщат внимание на спалнята и гостната за собствен комфорт, затова е важно да изберете правилният спален комплект за нея. Ще обзаведем женското ъгълче защото то е важна част от живота на всяка жена. Грешно е сравнението на женската спалня с будоар. Французите са измислили будоарът и в превод означава – сърдя се, през 17 век в двореца имало обособена стая , в която светските дами почивали и се уединявали ако били ядосани, сърдити или гневни.

С течение на времето будоарът станал любимо място на дамите там те клюкарствали на воля, водели съкровени разговори и пиели вино. Това наложило обновяване на будоарът и снабдяването с нови и скъпи вещи.

Будоарът е мястото на жената, той е типично женски ъгъл, стая за отдих, почивка и релаксация но в никакъв случай не трябва да се бърка със спалня. В течение на времето започнали да го доближават до спалнята и започнал да изпълнява женски функции. Там стопанската се отпускала, грижела за себе си и пишела писма.

Будоар в днешно време?

Моделиерите създавайки интериорите за своите клиентки живеещи самостоятелно наричат спалните будоари. Това е спалня със нотка френски стил. Този стил се изразява в голямо,разкошно и скъпо легло с много на брой възглавници.

В България будоарът , женското ъгълче се намира в спалнята на съпрузите. Поради невъзможността или липсата на помещение. Много от жените избират за уют малко ъгълче в спалнята. Неизменна част от него са тоалетната масичка( на нея жената се разкрасява )и огледалото то трябва да е голямо и с приглушена светлина.