За дома и градината

Твърдостта на матрака – един съществен фактор с индивидуални параметри

Професионалните съвети могат да насочат избора ви, но по отношение на твърдостта на матрака, трябва да направите свое проучване

За да си осигурите удобство и истинска почивка всяка нощ, матракът трябва да отговаря на очакванията ви, да ви гарантира максимално отпускане на тялото и да не изпитвате никакви притеснения при употребата му. Повечето потребители осъзнават значимостта на основните фактори, но често се ръководят единствено от предвидения бюджет за него.

Професионалистите могат да ви насочат при избора, но е съществено да направите и свое проучване, защото твърдостта е по-скоро лично усещане и зависи от редица други критерии.

Разберете как да се ориентирате и да отсеете предложенията на пазара:

Счита се, че твърдият матрак е с приоритет, когато говорим за полезна стойност за здравето. Всъщност по-важно е да съобразите собствените си нужди, а общоприетите рамки да приемете само за предварителна информация.

Под твърдост обикновено разбираме до каква степен потъва той, когато се настаните цялостно върху него. Производителите предлагат три вида групи, а едни от най-търсените у нас – матраците парадайс, не правят изключение в това отношение.

Имате опция да определите дали желаете твърд, среден или мек матрак.

Меките матраци буквално повтарят контура на тялото, като всичко зависи и от килограмите разбира се.

Твърдите не променят формата си, независимо от теглото върху тях.

Средно твърдите матраци могат да потъват в дадени зони, като същевременно осигуряват отлична поддръжка в други участъци.

При пружинните модели твърдостта се осигурява от дебелината, размера и подредбата на пружините. В добавка на това, ключови са и материалите, използвани при изработката.

Днес могат да се срещнат кокосови вложки, мемори пяна, латекс и т.н., като отново различните плътности ще формират и самата твърдост на матрака.

Когато искате да тествате в мострена зала, вашият ръст и тегло, както и специфичните ви потребности, ще са определящи за крайното решение. Имайте предвид и възрастта, защото в различни етапи от живота човек може да променя своите нужди.

Има схващане, че меките матраци са по-удачни за хора с проблемни кости, както и за тези със заболявания на гръбначен стълб, сърдечно-съдова система, или за онези от вас, прекарващи нощта в сън настрани.

При средната степен се осигурява удобство на спящите по гръб, а твърдите са за лежащите по корем и със сигурност са подходящи за децата.

Не забравяйте, че окончателният извод ще е плод на субективни усещания, съобразявайки изброените изисквания, а тестът на място си остава незаменим в процеса към извършване на покупката.