сухо око
Козметика и здраве

Сухото око – новата болест

Сухото око е нова болест, дефинирана е през 2017 г. Сухото око е резултат на цивилизацията, в която живеем и е медицински проблем, който се среща и при хора, които носят контактни лещи.

Човек възприема повече от 80 % от заобикалящата го среда със зрението си. Ето защо е толкова важно да се грижим за очите си.

Симптомите на „сухото око” може да се случат в различно време на денонощието, в затворено помещение или на улицата, само на едното око, или и на двете, може да се случат веднъж и после една седмица човек да няма оплаквания.

Офталмолозите от Александровска болница – д-р Станислава Костова и д-р Антон Василев препоръчват капките СуперОптик ХидроБаланс, СуперОптик Къмплийт и хранителната добавка СуперОптик капсули.

Да не забравяме, че дамите са по-предразположени към синдрома на сухо око, тъй като ползват изкуствени мигли. Изкуствените мигли са една от причините за възможна поява на „сухо око”, защото те се поставят в основата на миглите, където са отварят слъзните канали. Поставяйки изкуствени мигли редовно, ние запушваме слъзните канали и нарушаваме естественото функциониране на очите ни.
Едно посещение при вашия очен лекар е достатъчно, за да установи дали имате „сухо око”, освен ако случаят не е допълнително усложнен с други очни заболявания, автоимунни и т.н.

Следва да полагаме грижи за очите си и да ги хидратиме периодично. Изкуствените сълзи не предизвикват пристратяване и могат да се ползват и при лещи.
Посетете своя офталмолог и се погрижете за очите си.