всекидневна
За дома и градината

Обзавеждане и декорация на всекидневната

Изпълнете всекидневната с любов и смях, това ще я направи най-уютната стая!

Всекидневната е най-топлата, най-уютна и романтична стая в дома, защото събира цялото семейство – всеки с любимото занимание или хоби. Толкова е лесно да превърнете това място в истински пристан на семейната любов! Вие по-добре от всички знаете как да стане това, но от полза ще ви бъдат и следните съвети:

Светли нюанси

Стените в неурални или топли тонове – бяло, кремаво, бледо жълто, бледо оранжево изглеждат повече от добре във всекидневната. Светлият цвят разширява пространството и никога не омръзва. А и служи като фон за най-различни пъстри и забавни акценти. Като покривка в стил пачуърк, ръчно изработено пано с изсушени цветя или малки, сладки възглавнички с интересни бродерии.

Ярък детайл

Изберете централен акцент на интериора. Това може да бъде една единствена оригинална вещ, за която да хвърлите много пари! Например уникална резбована масичка за кафе или лампион с ръчно плетен абажур.

Мека мебел

Холова гарнитура – това звучи ретро! Изберете диван и фотьойли с различни форми. Това е много по-интересно и създава впечатление за артистичност. Страхотно ще изглеждат и различните тапицерии с оригинални рисунки, но издържани в една гама. Спазвайте пропорциите – не слагайте изящно столче редом до голяма, масивна маса.

Завеси

Те са много важна част от интериора. Даже изпълняват главна роля, особено ако са от ефектна материя и свеж цвят – прасковено, розово, тюркоаз!

Осветление

Не подбирайте помощните лампи според полилея, нека бъдат различни по форма и цвят. Лампионът може да бъде в тон със завесите, килима, мебелите, или да се превърне в съвсем отделен акцент.

Еко украса за всеки повод: Коледа, Великден, Нова година

Бързо и лесно може да си измайсторите Коледна и новогодишна украса с съвсем обикновени шишарки, черупки от орехи или кори от мандарини и портокали. Те са екологични, могат да бъдат използвани както като всекидневна украса така и за Коледа и Нова година. Могат да бъдат съчетани също така с парченца макарони  или кухи черупки от яйца. Ако пък не Ви се занимава да си правите сами украса може да разгледате различни оферти за украси от линка по-долу.

Интересни идеи за декорация на дома може да намерите тук: https://www.donbaron.bg/dom-gradina-petshop/dekoracija

Внимание към детайлите

Голямо кресло. Уютно и вдъхващо спокойствие, то е колоритът на съвременната всекидневна. Не е задължително да бъде в тон с останалите мебели. Просто добавете няколко възглавнички и ще се впише в общия ансамбъл.

Огледало вместо картина. Това е отлична идея за декорация, пък и огледалната повърхност ще разшири пространството.

Уютен пуф. Служи за всичко – от поставка за крака до журнална масичка. Формата и цветът са въпрос на фантазия.

И ето, че вашата всекидневна е напълно завършена – готова да отвори вратите си за всеки домошар и да го зареди с оптимизъм и свежо настроение. Всеки ден!