Рецепти

Направи си сам божествен бренди крем с черен и бял шоколад

Няма как да не споменем и един от другите най-възхитителни десерти с шоколад, който с все по-голяма скорост се изкачва нагоре в класацията за най-вкусни и обичани шоколадови рецепти по света, а вече и у нас. Този кадифен бренди крем съчетава в себе си две рецепти – рецепти с черен шоколад и рецепти с бял шоколад.

Другото негово безспорно качество е фактът, че като един от най-удобните и лесни десерти с шоколад, той може да се използва също така и като плънка за торти, палачинки и други десерти с течен шоколад. Продуктите, които ще ви бъдат необходими са следните: двеста грама черен шоколад, същият, който се употребява при забъркването на повечето рецепти с натурален шоколад, четиристотин грама яйчен крем, който понякога домакините използват при приготвяне на домашни рецепти с шоколад, една супена лъжица бренди, което се явява като истински висш пилотаж във всички рецепти с течен шоколад, сто милилитра бита сметана и тридесет грама бял шоколад, който не за първи път участва в подобни рецепти с натурален шоколад.

Първата стъпка от приготвянето на бренди крема е разтопяването на шоколада за около три минути, след което продължавате за бъркате, докато не се получи напълно гладка смес. След това добавяте 1/4 от яйчения крем към шоколада и продължавате с енергичното бъркане. Щом сместа стане лъскава и гладка, значи е време да изсипете и останалия яйчен крем към нея. Изчакайте докато шоколада изстине напълно и чак тогава добавете брендито, за да не се получи неприятно пресичане, което често се случва при повечето рецепти с шоколад.

Трябва да напълните купичките до половина с получилата се ароматна и хипнотизираща консистенция и да ги оставите във фризера за приблизително 20 минути. А през това време вие ще изсипете сметаната в голяма купа и ще я разбиете до пълното й сгъстяване. Остава ви да я декорирате с настъргания бял шоколад и също да я оставите за се стегне, но този път не във фризера, а в хладилника. Последната стъпка е просто да разпределите всичко по купичките, пълни с шоколадовия крем и да ги сервирате на своите близки.

Бренди крема се съчетава идеално с една вкусна шоколадова торта