Мама и бебе

Най-известните детски играчки на пазара

Книжка за числата и животните

Книжка за числата и животните Fisher Price

Книжката на е на български език. Тя учи малкото дете да брои до 4-ри и да разпознава животните като крава, патета, плела, пеперуда, прасенца и овчици. Гласът, който обяснява за животните и числата е с ясна дикция и говори достатъчно бавно, за да може детето да възприема казаното и да го повтори.

Играчката е подходяща за бебе от 6 месечна възраст до дете на 3 години. Тя е направена с идеални размери 14 см ширина, 15 см височина и 3 см дебелина за да пасва идеално на детските ръчички. Страниците лесно се обръщат, защото са снабдени с пластмасови езичета. Говорът и музиката се задействат като се натисне жълтия бутон – слънце, който е разположен на удобно място и подканващо се усмихва.

На първата страница на книжката има една крава, а на втората две патенца. Гласът обяснява числата и звуците, които издават животните. На третата страница има 3 прасенца, а на четвъртата 4 овчици. Не е много ясно, защо Fisher Price са решили играчката да спре до числото 4-ри!? Вероятно за да могат да постигнат по-ниска цена.

Книжката за числата и животните позволява звукът да се регулира на две нива или напълно да се изключи чрез бутон, разположен на удобно място от дясната и страна. Играчката работи с 3 батерии ААА, които са включени в комплекта.

Цената на книжката на е около 30 лева и наистина това е най-достъпната като цена интерактивна играчка на български език.

–-

Формички за напасване от дърво

Формичките за напасване са интересни дървени играчки, направени от естествени материали. Размерът на играчката е компактен 15 см х 13 см х 7 см и удобен за детски ръчички. В комплектът са включени 5 формички в основните цветове – жълто, зелено, синьо и червено.

дървени играчки – формички за напасване

Дървените играчки – формички за напасване са направени от масивна дървесина – бук или чам и шперплат за самата кутия. Те са дълготрайни и устойчиви на счупване. Ръбовете на елементите на играчката са внимателно загладени, за да не наранят бебешките ръчички.

Играчката е подходяща за бебета над 18 месечна възраст. Тя развива уменията да се съчетават и напасват различни форми. Тя подпомага развитието на двигателни умения и логическо мислене. Може да използвате елементите на дървената играчка и да научите вашето дете на основните форми – цилиндър, кръг, ромб, квадрат и т.н. Подвижният капак научава детето да отваря и затваря кутията.

Дървените играчки – формички за напасване са произведени в България под контрол на световни марки и са предназначени за износ.

 

Музикална проходилка 2 в 1

Отличен начин бебето ви да се научи да ходи с помощта на забавната проходилка 2 в 1 на Fisher Price. Детската играчка излъчва красиви светлини и издава забавни звуци. Проходилката е здрава упора при изправянето и прохождането.

Когато се умори бебето може и да седне на земята и да се забавлява с играчката като извършва много занимателни дейности, които развиват различни умения и го впечатляват.
Първо привличат вниманието големите светещи клавиши на пиано, разположени в центъра на предната част на проходилката, които при натискане издават много забавни мелодии и звуци.
Над тях е разположена малка книжка, за да може да се научи бебето ви да разлиства книжка. При обръщането на всяка страница, тя го стимулира като започва да звучи забавна мелодия.

Музикалните стимули не спират дотук, копчето на китарата и лилавия бутон върху усмихнатата жълта фигурка в дясно също задействат музикални мелодии при натискане. Проходилката стимулира бебето да върви също като свири музика когато е в движение. Допълнително занимание са синята топка  в дясно, която се върти както и оранжевия бутон в ляво.

Детската играчка предлага голямо разнообразие и стимули за развитие на бебето – то може да натиска, да върти, да ръзгръща, да дърпа и да бута проходилката слушайки забавни мелодии и гледайки впечатляващи светлинни ефекти.

Родители споделят, че бебета на 1 годишна възраст се научават да натискат клавишите на пианото и се забавляват с часове. Това ги увлича и те седят по-дълго време. Музикалните инструменти звучат реалистично и има гласови мотиви, така че музиката не е дразнеща и изкуствена като при повечето детски играчки.

Още предложения за детски играчки може да намерите в ohoboho.com