Новини

Кампанията “#БуденЛиСи” – за едно по-добро бъдеще за нашите деца

Гражданското образование – това е предмет, предназначен за учениците от 11 и 12 клас, който бе въведен през 2020 г. в българските училища. С какво е полезен той? Гражданското образование е от съществено значение за формирането на пълноценни млади хора! Изучавайки го, те имат възможността да придобият важни и приложими знания, които ще им помогнат да станат активни членове на обществото. Така ще могат да работят за едно по-добро бъдеще за себе си, ще знаят и защитават правата си, ще заемат активна гражданска позиция, която в днешно време става все по-значима. Затова и Представителството на Европейската Комисия в България, заедно с образователния портал Уча.се и фондация Софийска платформа, създадоха забавни видео уроци по гражданско образование – 36 урока за 11 клас и 33 урока за 12 клас. Достъпът до тях е безплатен, като позволява на всички интересуващи се да се запознаят задълбочено с темата.

С този проект Представителството на ЕК в България насърчава гражданското образование и по-голямото участие на българските граждани в обществото. Новият тласък за европейската демокрация започва с младите хора и е от първостепенно значение те да опознаят основните демократични ценности, да бъдат активни граждани и да предизвикат промяна за едно по-добро бъдеще в България. Кампанията се провежда онлайн между януари 2022 г. и май 2022 г., като в нея участват множество публични лица – инфлуенсърите Флора, Чефо и Стан, създатели на подкасти и други онлайн медии и е най-голямата доброволческа платформа в България – TimeHeroes.

Стана Ви интересно? Надяваме се, защото Флора, Чефо и Стан вече публикуваха видеа чрез които да Ви запознаят с проекта, където ще научите много интересни неща за Гражданското образование! Но това не е всичко – следете ги активно в социалните им мрежи за още интересно съдържание по темата! А TimeHeroes вече приключиха своето  месечно предизвикателство по теми от предмета Гражданско образование, като на участниците се предложи възможността да приложат наученото на практика, организирайки конкретни доброволчески акции по темата. Техните творения, можете да откриете на сайта на TimeHeroes и техните социални мрежи!

Искате още? За повече информация следете социалните мрежи на партньорите на кампанията, както и тези на Представителството на Европейската Комисия в България! #БуденЛиСи #ДасигражданинЕСуперяко