Мода Спорт и диети

Как да запазим мотивацията си за тренировки?

Един от факторите за успех в тренировъчния ни режим е мотивацията. Тя е еднакво важна, колкото е и здравословният хранителен режим. Двете имат пряко отношение към начина, по който ще изпълняваме упражненията за влизане във форма, но и към крайните резултати. За съжаление, ние, хората, сме непостоянни същества. Страдаме от синдрома на честа смяна на настроенията, а мързелът ни е особено присъщ.

Когато тези негативни състояния и мисли ни обземат, съвсем естествено се губи и мотивацията ни за тренировки. Намаляването на броя дни за спорт и изобщо спирането му си е реален признак за поражение. Не го допускайте. Вместо това, се научете как да запазите мотивацията си за тренировки. Със следващите практични съвети можете да го постигнете изключително лесно.

Малко шопинг за мотивация?

Този трик просто няма как да не подейства на дамите? Всяка жена обича да пазарува. Особено когато става въпрос за дрехи, обувки и модни аксесоари! За да се мотивирате да се върнете в залата, просто си купете ново спортно облекло. Какво ще кажете за ново комфотъно долнище от тук: https://ardi-sport.com/jeni/damski-dolnishta/? Разгледайте предложенията и ако има любов от пръв поглед в някое от тях, използвайте го за мотивация да се върнете в залата!

А защо не и да изкараме стари модни придобивки от гардероба?

Говорим за всички онези дрехи, в които все още или вече не можете да влезете. Знаем, че със сигурност, и във вашия гардероб има поне един чифт дънки, които много обичате, но не успявате да закопчаете, включително и в легнало положение. Намерете тези дрехи, окачете ги на видно място и се замислете? Не е ли време отново да ги носите?

Започнете да се самонаграждавате!

Това е отличен начин да се мотивирате и да подобрявате собствените си спортни резултати. Всеки път след тренировка си подарявайте сами по нещо хубаво – разходка или пък чийт ден. Без значение какво ще ви хрумне и колко дребен, но все пак смислен подарък ще си осигурите, ще можете да поддържате спортния дух и желанието и утре да посетите спортната зала или просто да направите няколко упражнения у дома за раздвижване.

Никога не забравяйте, че спортът е здраве

Точно така. Тренировките не ни помагат само да изглеждаме, но и да се чувстваме добре. Повтаряйте си го постоянно и си спомнете за всички материали, които сте изчели по повод ползите от спорта за нашето здраве – от сърдечно-съдовата ни система до мускулите, костите и дори до доброто настроение. В действителност, тренировките не само че ни помагат да сме в отлична физическа форма, но ни носят и положителен емоционален заряд, а и сами по себе си подобряват мотивацията.

Тренирайте в удобно време и на удобно за вас място

Направете така, че тренировките да не са най-сложното нещо във вашето ежедневие. Ако страдате от липса на време, започнете да тренирате у дома. Дори да не можете да освободите един час от своето забързано ежедневие, прекарайте 20 минути в упражнения и раздвижване на тялото. Те са достатъчни, за да не изгубите темпото. Освен това, препоръчително е фитнесът, който посещавате да е близо до дома или работното ви място. Понякога нежеланието да тренирате днес може да се дължи именно на нежеланието ви да се разкарвате или да попадате в трафика.

И така, вече имате план за действие – посетете любимия си онлайн магазин за спортни облекла, напазарувайте, заредете се с енергия и спрете да отлагате. Време е за малко движение! Време е за промяна!