Техника

Как да изберем видео стена?

Модерните видео стени са уникални устройства, които се различават по обхват, размер и сложност. В момента производителите предлагат най-вече оборудване, създадено на базата на LCD панели и LED дисплеи.

Ето какво трябва да знаем, преди да изберем най-подходящата видео стена за нуждите си:

  • Да се вземат предвид формата и размерите на видео стената
  • Да се избере подходящо място за инсталация
  • Да се обърне внимание за яркостта на изображението
  • Осветлението трябва да е устойчиво
  • Видео стената трябва да е удобна за употреба
  • Обмислете дали ще се нуждаете от допълнителни аксесоари

Избор на видео стена в зависимост от нейния размер и форма

Ако човек иска да привлече вниманието към своята видео стена той е най-добре да заложи на LCD панели или LED дисплеи. Голям плюс на LED дисплеите е, че размерите на техните отделни модули могат да бъдат доста разнообразни, което осигурява голяма свобода по отношение на архитектурния дизайн. Предната и задната проекция от своя страна се славят с гъвкавост, тъй като картината може да варира в съотношение на страните. Ако говорим за LCD панели, тогава трябва да знаете, че тяхното съотношение обикновено е 16: 9. Това означава, че изборът им зависи от най-вече от архитектурните особености на обекта.

Да разгледаме сега въпроса с размера на съвременните видео стени. По-голямата част от пространството е заета от системи, базирани на челна проекция. Това се дължи на факта, че зад тях е необходимо да се предвиди повече място за поставяне на прожектори. На второ място са видеостените с LED дисплей. Те са известни с тънките си екрани. Най-малко на всички места се изискват решения с фронтална проекция, но това е само в случаите, когато проекторът е инсталиран на тавана.

Устойчивост на външното осветление
Ако планирате вашите видео стени да бъдат поставени в условия на висока осветеност, тогава си струва да обърнете внимание на LED дисплеите, тъй като техните пиксели са разположени на черен фон. Предните екрани се считат за чувствителни към околната светлина, поради ниската яркост на дисплея.