Мама и бебе

Как да изберем бебефон

Дори ако домът е малък, бебефонът може да помогне на тревожните родители да се чувстват спокойни, когато оставят бебето да спи в съседната стая. С това устройство те ще могат веднага да разберат, ако бебето се събуди, и ще бъдат наясно дали има истински проблем, или то просто промърморва в съня си.

Но видовете бебефони са наистина много и това често смущава родителите, тъй като затруднява избора им. Затова екипа на „Комсед” създадоха това кратко ръководство по избор на бебефон.

Ето кои са нещата, които е добре да знаете, преди да пристъпите към покупката на устройство.

  1. Цена

Цените на бебефоните започват от около 40-50 лв. за модел тип радиостанция и могат да стигнат до 600 лв. за видео мониторинг с допълнителни екстри. Помислете каква сума можете да отделите, преди да започнете търсенето.

  1. Общи съвети

Много бебефони работят на честоти, които се споделят и от други устройства във вашия дом или в дома на съседите ви – например безжични телефони. Уверете се, че купувате подходящ модел в това отношение, за да избегнете смущения.

Всеки модел има различен обхват на действие, така че преценете от колко метра обхват ще имате нужда.

Инсталирайте и пробвайте бебефона, преди да се появи бебето. Понякога заради местоположението на дома ви и начина на стоеж могат да се появят смущения в работата му.

  1. Видове бебефони

Аудио бебефони

Това е най-евтиният вариант, който ще намерите. Аудио бебефоните работят на принципа на радиостанции, с които чувате шумовете в стаята на детето. Имайте предвид, че ще чувате и други шумове в стаята, например климатика. Някои модели имат и светлинен индикатор, който ще светне, ако в стаята на бебето има шум, така че ще можете не само да чуете, но и да видите сигнала.

Дигитални бебефони

Сигналите от тях са така кодирани, че трудно могат да се преплетат с други сигнали в дома ви. Качеството на звука е значително по-добро, но това означава и малко по-висока цена.

Видео бебефони (Те са снабдени с малка камера, която можете да монтирате на стената или да поставите до креватчето. Благодарение на нея ще можете не само да чувате, но и да виждате какво прави бебето. Обикновено имат опции за нощно виждане, за да имате картина, дори когато загасите лампите в спалнята.

Някои от моделите имат и допълнителен набор от екстри:

– термометър към камерата;

-възможност да се пуска музика, включително mp3;

– нощна лампа в устройството в спалнята;

– гласово управление на родителското устройство;

– опция за включване на аларма за хранене;

– двустранна комуникация, тоест бебето може да чува гласа ви така, както вие неговия и други.

Бебефони за Wi-Fi интернет

Тези модели бебефони включват предавателя към съществуващата безжична интернет мрежа. Така можете да наблюдавате бебето от компютъра, таблета или телефона си. За тях са разработени допълнителни приложения, които ще ви изпратят специален сигнал, ако в детската стая се появи необичаен шум.

Остана да обмислите добре кой вариант ще бъде оптималният вариант за вас. А след това разгледайте богатия асортимент бебефони в онлайн магазин Комсед и изберете онзи, който пасва еднакво добре и на нуждите, и на бюджета ви.