Козметика и здраве

Защо са толкова полезни семената от чиа?

Чиа семена – невероятната природна даденост!

Ако сте решили да започнете да опитвате по-често от здравословните супер храни, които чиа семенасе преоткриват напоследък, то можете да го направите много лесно. Предлаганите в сайта семена чиа са богат на ценни съставки продукт, който е бил използван още от индианците. По време на дългите преходи, които са правили старите народи в Америка и Мексико, по време на които им е трябвала енергийна храна, която да е пълноценна и да им помага да бъдат по-издръжливи. Днес, като противодействие на изкуствените храни, които след лъскавата опаковка често не ни откриват особено съдържание, започваме да търсим все повече натурални продукти и това е съвсем естествено. Така идват при нас т.нар. супер храни, които са били известни много години преди нас и които преоткриваме наново. Но никога не е късно да научим още нещо за съвършенството на природата и да заживеем по-близо до нея.

Със семена чиа, можем да се докоснем до невероятните природни дадености, които в малки количества обогатяват организма ни и го предпазват от редица здравословни проблеми.

Чиа съдържат Омега-3 мастни киселини, както и антиоксиданти и редица витамини и минерали.

Наличието на фибри в семената, прави чиа особено търсени за стомашно-чревния баланс, като подпомагат по-бавното усвояване на мазнини и захари и от друга страна пречистват, подобрявайки перисталтиката.

Свойството им да задържат вода ги прави добро средство за хидратиране на организма, съответно полезни и за бъбреците.chia

Други важни факти за чиа семената са способността им да предотвратяват образуването на злокачествени клетки, което ги прави и средство за добра профилактика на рак. Със семена чиа можете да намалите новото на холестерола, както и да подобрите тонуса на кръвоносната система, което прави малките източници на енергия и сила и в добри приятели на сърцето.

Още за невероятните качества на чиата можете да прочетете и в сайта https://www.biomag.bg/ , като не бива да забравяте, че за оптимални резултати е добре да се спазват препоръчителните дози. Както знаете съвършенството се състои в добрия баланс, както е и в случая – не бива да се прекалява с количеството. Можете лесно да намерите предлаганите семена чиа и то онлайн, достатъчно е да посетите страницата в интернет. Опитайте и вижте кое от всичките нива на влияние на чиа ще ви бъде най-необходимо.

Още информация:

 

Продукти от чиа семена: https://www.biomag.bg/search.php?search=%D1%87%D0%B8%D0%B0

https://bit.ly/2B080um