Красив грим
Грим Козметика и здраве

Каква основа за грим да сложим, за да сме като звездите [ бронзов грим ]

Това усещане създава бронзовият грим, независимо от сезона и времето навън. Кожата засиява, погледът блести, а устните обещават загадъчност Но за да изглежда наистина добре, този макиаж трябва да хармонира с вашата външност. Ако имате светла кожа и очи, дори голямо количество сенки няма да ви превърне в бразилски супермодел. По-добре заложете на лек златист оттенък. Тъмнокосите красавици също не трябва да прекаляват с бронза, за да не заприличат на лъскава статуя.

Техника на бронзовия макиаж

Преди да пристъпите към гримиране, добавете към фондьотена средство с блестящ ефект. Върху добре почистената кожа на лицето нанесете фондьотен или крем-пудра с бежов оттенък. Отгоре напудрете лицето с пудра в златисто-бронзови тонове.
За скулите използвайте пудра с бронзиращ ефект. На бузите нанесете руж в леко червеникави нюанси и размажете така, че да заличите границите.
Подчертайте веждите с кафяв молив с бронзов оттенък. Сега нанесете малко златисти сенки в по-светъл тон под веждата и около външния ъгъл на окото.
Очи: покрийте целия клепач от линията на миглите до веждата със сенки в телесен цвят с копринен блясък. Във външния край на окото от линията на миглите до средата на клепача нанесете бронзови сенки с перлен оттенък и леко ги размажете. За вътрешния ъгъл на окото изберете сенки в бледо кафяв (ванилен) оттенък с прозрачен блясък, за да придадете на погледа изразителност. Подчертайте горния клепач с бронзов молив, като не е задължително да го размазвате.

Сега нанесете спиралата, като се спрете на кафяв или бронзов цвят. Ако искате да подчертаете бронзовите сенки, може да използвате и черна спирала.
Завършете образа с леко докосване на златисто червило. Като варианти за устните може да използвате и неутрален молив плюс червило в меден оттенък, както и червеникаво кафяв молив и червило с цвят на разтопена мед.

Кой е вашият цветотип

Един и същи бронзов оттенък стои различно върху всеки тип кожа. Изберете най-доброто решение за вас. На светлата кожа подхожда прасковен цвят със златист оттенък. Матовите дами могат да използват леко червеникави или теракотени тонове. Тъмната кожа изглежда добре с бронзови и медни оттенъци.

Сух или течен грим

Ако имате суха кожа, се възползвайте от кремообразните средства – фондьотен, сенки, червило или гланц. За мазна и комбинирана кожа са подходящи както гелове, така и пудра или аерозоли.

Грим според цвета на очите

  • На сините очи подхождат бронзови тонове.
  • На кафявите – тъмно бронзови оттенъци.
  • Светлокафяви – медно-златисти оттенъци.
  • Зелени очи – преливащи бордо и бронз.

Изберете своя оттенък и създайте огнено настроение и страст в самия разгар на зимата! Красив, ефектен и преливащ от жизненост, бронзовият макиаж ви превръща в слънчева красавица

Звездите без грим

Емилия без грим

Николета Лозанова без грим

преслава без грим