Грим Козметика и здраве

Блясъкът на празничния грим

Сияние, това е ключовата дума за новогодишния макиаж. Той трябва да бъде устойчив, ярък, привличащ вниманието, но без да е прекален. Как се постига това?
Блестящото средство (основа, фондьотен, пудра), придаващо сияние на кожата, трябва да се нанася на скулите, върха на носа, едва-едва над горната устна и малко на брадичката. В никакъв случай не го нанасяйте на челото – ще се получи ефекта на мазна, неподдържана кожа.
Златното правило на всеки грим е в акцентирането или на очите, или на устните.
За Нова година първият вариант е за предпочитане, тъй като по време на празничната вечеря яркото червило просто няма как да се задържи. Ако държите на акцентирани устни, заложете на класиката – черна очна линия и червено червило. Тайната на перфектната очна линия е, че първо се нанася молив, а върху него – течния туш.

Тайните на професионалистите

Първият етап е подготовката на лицето за гримиране. Почистете кожата с тоник, след което нанесете овлажняващ крем и изчакайте половин час. За това време кремът попива, а излишъка отстранете със салфетка.

Вторият етап е основата. За вечерния грим изберете фондьотен с половин тон по-тъмен от естествения цвят на кожата ви, така се създава илюзия за лек загар. Червеникавите и теракотени оттенъци не са подходящи – на изкуствено осветление кожата ще има болнав вид, затова изберете пясъчни или бронзови тонове.
За най-смелите се препоръчва фондьотен със светлоотразителни частици, но в никакъв случай не посягайте към него, ако кожата ви е мазна. За да скриете кръговете под очите, на клепача и под окото може да нанесете коректор със светлоотразителни частици, но нека бъде с половин тон по-светъл от вашата кожа.

Третият етап е макиажът на очите. С помощта на мека четчица нанесете по-светли сенки във вътрешния ъгъл на окото и по-тъмни във външния. Най-светлият тон се слага под веждата. Подчертайте клепача с молив или очна линия. Гъстите мигли винаги са на мода, а за най-добър резултат след всеки слой спирала ги сресвайте с чиста четчица – така може да нанесете до 4 слоя, а ресниците ще изглеждат естествено и разкошно.

Четвъртият етап – веждите. Ако са бледи, може да ги подсилите с молив или сенки за вежди. Само не прекалявайте – идеята не е да рисувате. Ако веждите са гъсти, ги фиксирайте с безцветен гел.

Петият етап акцентира на устните. Най-модерните цветове на сезон 2012 са яркочервено и малиново. Може да нанесете два слоя класическо червено червило и добавите в средата на долната устна капка златист гланц – този прийом прави устните по-сочни. Изберете матово или овлажняващо червило, но в никакъв случай перлено.

Комбинирайте празничния грим с искри в очите и ослепителна усмивка – само така ще бъде истински блестящ!

Разгледайте козметичните аксесоари на moxo.bg от тук