Козметика и здраве

5 beauty тайни за жената

Коси като на индийката Айшвария Рай, бедра като на бразилката Жизел Бундхен и безкрайни мигли като на италианката Моника Белучи. За да имате всичко това, се възползвайте от 5 ефикасни и не по-малко лесни рецепти за красота от цял свят.

Италия: Рициново масло за гъсти мигли

Това чудодейно средство прави ресниците гъсти и пърхащи, освен това предотвратява падането им. Иска се само търпение: мажете миглите с маслото всяка вечер преди лягане в продължение на няколко седмици. Само така ще станат като от реклама на спирала.

Китай: Бял чай за здрава коса

Порцеланова кожа, здрави нокти и блестяща коса – китайките дължат всичко това на гените и белия чай. Горещата напитка най-безмилостно и ефикасно се бори със свободните радикали. А както е известно, здравето отвътре личи отвън. Ако добавите в белия чай капка масло от розмарин и с получената смес изплакнете косата си, ще върнете здравината и естествения й блясък.

Бразилия: Пясък за секси кожа

Докато се препичат на плажа, горещите бразилки натъркват проблемните зони на тялото си с мокър пясък. Този пилинг не само изглажда кожата, но и усилва кръвообращението, тоест изгаря мазнините и премахва целулита. За пилинг може да използвате и други подръчни средства. Топмоделът Бар Рафаели например сама си прави скраб от морска сол и зехтин. Доказано действа и натъркването на тялото с утайка от кафе без захар. Кожата става гладка и нежна още след първата процедура.

Полша: Мед за гладка кожа

Под въздействието на студа кожата на ръцете и лицето почервенява и се възпалява, а тази на тялото, скрита под топлите дрехи, изсъхва от недостиг на кислород. За да съхраните здравето, мекотата и красотата на кожата, се доверете на най-изпитаната козметика пчелния мед. Красивите полякини мажат устните си с топъл мед, за да ги омекотят. А срещу напукване помага медния пилинг с помощта на четка за зъби. Комбинацията мед и утайка от кафе пък е идеален скраб за тяло.

Индия: Кокосово масло за блестяща коса

Индийките с право се гордеят с косите си – дълги, лъскави и черни, които просто нямат аналог в света. По тези географски ширини не отстъпват и на сантиметър от традицията и опита, трупан с векове. Кокосовото масло, втрито в корените на косите за една нощ овлажнява и укрепва гривата, придавайки й копринен блясък. Този метод идеално се справя и с цъфтящите краища.

Скъпата козметика е глезотийка, която не всеки може да си позволи, но тайните на красотата по цял свят не струват (почти) нищо!