Мода

Оптимизирате дрехите в гардероба

Организацията на нещата в килера започва с всяка закачалка.

Удобно е да използвате същите закачалки, така че нещата да се окачват на една и съща височина, а по този начин шкафът отвътре ще изглежда много по-чист и подреден.

Използвайте етикети

Ако имате много неща, можете да организирате пространството в килера с етикети или снимки на съдържанието върху кутии или чували с дрехи, така търсенето няма да отнеме много време. Това е удобно за всички видове обувки, чанти, шапки.

Научете как да подредите нещата в дрешника. Създайте повече слънчево настроение: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/слънчево-настроение-с-дамски-шарени-п, дори през есента.

Как най-добре да съхранявате дрехи?

Ако е възможно, съхранявайте дрехите на закачалки, различни от тези, които могат да се деформират. Обикновено е удобно да изгладите всички дрехи и да ги обесите – всеки ден можете да се облечете и да не мислите, преди да излезете: какво да обичате и как ще изглаждате.

Периодично се отървете от старите дрехи

Организирайте дрехите в килера по-добре, след като се отървете от ненужните. Старите и неизползвани неща са лоши помощници за реда. Така, трябва редовно да се отървете от прекалено малки и твърде големи дрехи; неща, които не могат да бъдат коригирани; Облекла, които са безнадеждно излезли от модата и от такива, които вече не отговарят на вашето настоящо самосъзнание. Запазете за: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/996-менупаузата –четиво-само-за-жени, само тези дрехи в гардероба, които отговарят на вашия стил.

Купчина ненужни обувки

Опитайте се да се отървете редовно не само от ненужни дрехи, но и от обувки. Може да приличате на Кари Брадшоу от „Сексът и града“ но не позволявайте манията да ви затрупа всеки път, когато отваряте дрешника.

За организиране пространството в гардероба  е важно да решите, какви неща ще „отидат“ за сезонно складиране. Останалата част от нещата, които се носят само за година, оставете в килера.

Това спестява време за съхранение и ви позволява веднага да видите, от колко облекла имате нужда и какви точно.